My Weblog: umraniye elektrikci uskuadar elektrikci usta elektrikci sisli elektrikci

Медицински център по холистична медицина

Гуаша

Какво лекува Гуаша масажа?
• Неврални заболявания
• Заболявания на храносмилателната система
• Онкологични заболявания
• Инфекциозни заболявания
• Подобрява общото състояние на организма

Същност на масажа:

Лечебното въздействие на масажа е сходно с това на акупресурата и на акупунктурата, но при него не се изисква прецизното познаване на всяка точка. При него се работи повечето върху група от точки или върху определени зони. След обработване с пластинката на определените участъци обикновенно се получава зачервяване, парене или дори синини. Това говори за застой на кръвта и на Чи. Затова след това се провеждат няколко пасажа с вендузи по провеждащите пътища и се извършва иглоубождане със специално многогозъбо чукче или с тризъба игла. Върху зоната се слага отново вендуза и ако във нея се появи гъста съсирана кръв това говори, че наистина имаме здравословен проблем в този участък или в съответстващият му орган или система. Тук става въпрос главно за частите от тялото, където могат да се слагат вендузи. Необходимо е да знаем, че ако липсва зачервяване, значи липсва и проблем на това място.
В някои книги Гуаша се описва, като лесно усвоим, но това се отнася само до работата с плочиците. Докато начинът по-който е описан по-горе, е чиста лекарска манипулация и то от иглотерапевт с добри познания в този вид манипулация. Не трябва да се забравя, че за извършването му е необходима и пълна стерилизация на работното място и на инструментариума.
В началото и по време на масажа може да има облекчение, но след това се появят обостряния на общото състояние или на заболяването, но това означава, че се постига желаният ефект. Някои автори твърдят, че ако няма реакция, няма и излекуване. Други неща, които е необходимо да се знаят, че не е добре да се взимат лекарства, докато се извършва масажа, а освен това има и болезненост при неговото изпълнение.
Някои автори препоръчват нефритини плочки, поради отнемащият топлината от повърхността на тялото ефект.
Похватите се започват от врата, след което се преминава към гърба и другите участъци на тялото, свързани с даденото заболяване. Областите, които се третират могат да се повтарят, не по-рано от 4 до 7 дни или до възстановяването на участъка. Сеансите са от 10 до 20, според болестта и състоянието на пациента и могат да се повторят най-рано след 2 месеца.
Въпреки, наличието на болезненост, появата на кръвонасядания или други прояви, ефектът на Гуаша масажът е наистина с лечебен ефект, тъй като по този начин се освобождава застоя на кръвта и на Чи в тялото и от там възстановителните процеси в човешкото тяло.

История на гуаша масажа:
Гуаша масаж е един от древните китайски масажи, с много добър лечебен ефект, при голям брой заболявания. Изпълнението му се извършва обикновенно с пластина от биволски рог, но през средните векове в Китай са се използвали и сребърни монети. Някои автори препоръчват нефритни плочки, поради отнемащият топлината от повърхността на тялото ефект.