My Weblog: umraniye elektrikci uskuadar elektrikci usta elektrikci sisli elektrikci

Медицински център по холистична медицина

Мануална терапия

Какво лекува мануалната терапия:
• намествания
на прешлените по целия гръбначен стълб
на ставите на горни и долни крайници>
• диагностицирани функционални блокажи

Същност на терапията;
За много хора мануалната терапия е непозната като термин. Всъщност, това е научното название, на така нареченото „чакръкчийство”, но в медицински вариант. Лекарите, които я практикуват се наричат „остеопати” и преминават през специални курсове. Там те изучават различните видове техники, както и неврофизиологията и анатомията на двигателните сегменти. Това е необходимо, тъй като за обикновения чакръкчия болковата симптоматика в кръста, се асоциира с понятието “дископатия” – патология на диска – и той веднага предприема наместване. Проблемът е, че там могат да съществуват над десет вида други патологии с подобна болкова симтоматика, които при репозиция могат да доведат до непредсказуеми последствия.
Затова първо се осъществява така нареченото „мануално тестуване”, което не рядко се съпровожда и с редица кръвни, рентгенологични или друг вид изследвания.

Мануалната терапия е научното звание на "Чакракчийството"


Чрез мануалните техники се осъществяват намествания на прешлените по целия гръбначен стълб, както и на ставите на горните и на долните крайници, при наличието на диагностицирани функционални блокажи. При наличието на дискови пролапси или хернии, се използват предимно екстензивни методики или друг вид терапии.

>Кратка история на мануалната история:
Както при много от алтернативните техники,нейната история идва от дълбока древност.
Научният и вариант възниква по време на Гражданската война в САЩ и е развит от военния лекар д-р Стил. Той е имал феноменални успехи и я е приемал, като панацея за лекуване дори и на инфекциозните заболявания.

Цена на мануалната диагностика и терапия: 30.00лв.