My Weblog: umraniye elektrikci uskuadar elektrikci usta elektrikci sisli elektrikci

Медицински център по холистична медицина

Лечебно хранене

Съществуват много теории за храненето – вегетарианство, суровоядство, гладолечение и т. н., като всяка от тях държи на своята правота. В живота на човек обаче има логика и тя е в неговото индивидуално и историческо развитие. Още от утробата детето поема храна непрекъснато чрез пъпната връв. След раждането се храни през малки  интервали. Като голям човек също има постоянна нужда от храна. Проблемът е, че повечето от теориите изпадат в крайности, които не са съобразени с индивидуалните потребности на организма и изискват много усилия, средства или огромно количество „нервна” енергия за подържането на някаква форма и хранително поведение.
В центъра се изучават основите на храненето според древните практики и философските идеи на източните народи, които се осъществяват и до наши дни от тях. Не напразно в един двумилиарден Китай  наднорменото тегло се среща едва, при 5% от населението му и то, в тази част от населението, с прозападна ориентация и начин на живот. За останалата част от цивилизования свят, коментарите са ненужни, сами виждаме до какви резултати водят диетите и другите съвременни теории на храненето.
На изток, за разлика от останалите „напреднали” във всякакви видове технологии страни, отивайки  на лекар първото нещо, което той прави след поставяне на диагнозата, е да назначи специален  вид  хранителен режим. За техните лекари, храненето е вид терапия. Усвояването на принципите на хранителното поведение, като начин на живот и начин за изцеление, е толкова важно, колкото и усвояването на правилното биоенергетично дишане.